nedjelja, 26. travnja 2015.

Micelarne otopine: L'oreal vs. Corina de Farme


Vjerujem da ste svi čuli za micelarne otopine. Zapravo sada su toliki hit da više nitko ne koristi one dvofazne,uljne i ostale vrste odstranjivača šminke. Micelarna otopina je tekućina koja služi za svakodnevnu njegu kože,uklanjanje svih nečistoća i šminke s lica. Kao i ostali,ja sam se prepustila čarima micelarnih otopina. Meni doista i jesu veliko otkriće jer obavljaju super posao i ujedno njeguju kožu. I zato ću vam danas predstaviti moja 2 favorita iz drogerijskog ranga,a to su L'oreal i Corina de Farme micelarne.



Moja prva micelarna otopina bila je upravo ova L'orealova. Kada su se pojavile na tržišu nisam znala previše o njima i kupila sam onu koja mi je prva pala pod ruku u obližnjem DM-u. Nisam gledala na cijenu i nisam čitala recenzije blogerica,ali budući da sam joj vjerna već duže vrijeme izgleda da nisam pogriješila.



Što L'oreal kaže?

MICELARNA OTOPINA 3u1. Iako nježna poput vode,djeluje poput odstranjivača šminke,tonika te umiruje. U trenu uklanja nečistoće i ostatke šminka s očiju,usana i lica. Djelovanje 3u1: 1. odstranjuje šminku,2.odčepljuje pore i uklanja nečistoće,3. tonizira i umiruje kožu

Što ja kažem?
Što se drogerijskih micelarnih tiče upravo ova moj je favorit. Blagog je mirisa koji mi nije baš ugodan kad ga guram pod nos,no gotovo se i ne osjeti. Uspijeva bez problema skinuti gotovo svu šminku s lica u jednom potezu. Zapinje kad se susretne s maskarom i treba ili dulje držati vaticu ili jače trljati da masakara u potpunosti nestane. Na licu mi još nije stvorila kaos i ne isušuje ga.

Ambalaža,cijena,dostupnost...

Ova micelarna dolazi u jednostavnoj,plastičnoj ambalaži iz koje je otopinu lako dozirati. Samo prislonite blazinicu uz otvor i sami odlučite koliko vam je potrebno. Možete ju naći u količini od 200ml,a cijena joj je 40-ak kuna. Možete ju naći u gotovo svi drogerijama,a preporučljivo ju je potrošiti u roku od 6 mjeseci.


Odmah uz bok L'orealove stala je Corine de Farme micelarna otopina. Moram priznati da sam prvi puta za ovaj brand čula upravo kad sam kupovala ovu micelarnu. U DM knjižici s popustima našla sam kupon za nju i zaključila da bi ju baš mogla uzeti. Izazvala mi je neke probleme(zbog pakiranja),no na kraju se pokazala sasvim solidnom.



Što Corina de Farme kaže?

Za suhu i osjetljivu kožu. 97% sastojaka organskog porijekla. Micelarna otopina za čišćenje lica sastoji se od micela koji učinkovito uklanjaju šminku i temeljito čiste lice,oči i usne, Zahvaljujući svojoj blagoj formuli i ekstraktu cvijeta božura za toniranje,donosi svježinu licu i brine o krhkoj i osjetljivoj koži. Pogodna za osobe koje nose kontaktne leće.

Što ja kažem?
Kod ove micelarne imala sam problema s dvije stvari,a to su pakiranje i skidanje maskare. Na prvi pogled ova pumpica mi je izgledala super praktično i privlačno,u trgovini mi se baš zbog toga jako dopala. No kada ju počnete koristiti pravi mali kaos,meni je trebalo nekoliko dana da ova pumpica proradi u mojoj blizini. Nisam mogla normalno dozirati micelarnu bez špricanja na sve strane pa sam zatim i umalo pokidala skroz ovu pumpicu. Evo naviknule smo se napokon jedna na drugu,no mogli su izbjeći probleme bez nje,u normalnom pakiranju. A sad sama djelotvornost ove micelarne-super dok ne dođete do trepavica. Bez problema skinut će puder,rumenilo,tuš,ma sve osim maskare. Vjerujem da možete dva dana trljati oči i nećete skinuti maskaru. Nisam isprobala,samo kažem hehe. Uglavnom nije baš dobra po tom pitanju. Što se ostalih stvari tiče,ne iritira kožu i nisam primijetila nikakav nered na licu. Miris je nešto intenzivniji nego kod L'orealove no ovaj mi se sviđa,cvjetni je i ugodan.

Cijena,ambalaža,dostupnost...
Micelarna dolazi u ne baš klasičnom pakiranju,sa pumpicom što bi trebao biti plus,a kod mene je zapravo ovo pakiranje dobilo minus. Možete ju naći u pakiranju od 500mL koje se preporuča iskoristiti u 12 mjeseci. Ovaj brand sam dosad vidjela samo u DM-u i pretpostavljam da ćete je naći tamo,po cijeni od 60-ak kn.

I moje kratko mišljenje kad se sve zbroji i oduzme. Ja ću i dalje ostati vjerna L'oreal micelarnoj otopini što se tiče micelarnih iz drogerijskog ranga. Istina,nije baš jeftina za ovu količinu,ali dobro obavlja svoj posao i savršeno odgovara mojoj koži. Drugu micelarnu neću više kupovati jer je apsolutno totalni promašaj što se tiče skidanja maskare. No vjerujem da može poslužiti curama koje se bave šminkanjem,a ne žele potrošiti previše novaca na micelarne jer vjerujem da one brzo potroše ovu bočicu. Za njih je ova količina,za ovu cijenu po meni sasvim pristojna budući da micelarna nimalo ne iritira,niti isušuje kožu i super skida svu ostalu šmiku.

Koja je vama najbolja micelarna iz drogerijskog ranga? Jeste li probale koju od ovih,ako jeste kakve su vam? :D

2 komentara:

  1. Imam CdF i nije mi se pokazala tako dobra kao recimo da L'oreal-ova ili Biodermina. Isto sam se mučila s pumpicom i na kraju pošpricam sve okolo,a tamo gdje treba, nema je. Ovo za maskaru se isto slažem. Mission impossible! Jedva čekam da ju potrošim pa da se vratim Bioderminoj. Razlika u cijeni je velika ali se očito vidi kvaliteta. :)

    Drago mi je da si napisala ovaj post. Big lajk ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. meni je cdf definitivno bolja od l'orealove :D
    ispočetka mi je pumpica bila problem, ali nakon nekog vremena više ne... a i na l'orealovoj mi je otvor bio preširok tako da što se tog tiče ni jedna ni druga nemaju najsretnije rješenje ;)

    OdgovoriIzbriši