četvrtak, 11. lipnja 2015.

Moja njega kose

Da ste me o ovoj temi pitale prije otprilike 7 mjeseci odgovor bi bio jako jednostavan. Šampon i to je. Stotine isprobanih šampona i tek pokoji među njima pokazao se zadovoljavajućim. I nakon svake potrošene bočice počelo je isprobavanje nekog novog,prvog kojeg bi našla na polici ili bi mi se učinio okej nakon 2 minute. Bez ikakvih regeneratora,maski za kosu,ulja i seruma. Za mene je to jednostavno bilo nepotrebno i uvijek sam govorila da je to zapravo trošenje novaca. Svi su mi se čudili,mama,prijateljice...

E sad kako je izgledala moja kosa. Pa poprilično loše,bar su je takvom opisivali ljudi oko mene. Najbliži su bili ono totalno iskreni i nerijetko ju usporedili sa slamom i toplo mi preporučali odlazak frizerki. A ja,tvrdoglava kakva jesam nisam se dala smesti i dalje bih nastavila po svom. Iskreno nisam marila za kosu i baš me bilo briga u kakvom je stanju. Najiskrenije rečeno.

Moj hate odnos prema frizerkama rodio se prije kojih 5 godina. Ne sjećam se situacije,ali znam da odtada nisam nogom stupila u frizerski salon i svo eksperimentiranje s bojama radila sam sama. To je trajalo oko godinu,dvije dok nisam i izrast pustila da ode k vragu. Nije otišao,izrastao je u nekakvi ombre što mi se doduše jako sviđalo i voljela sam svoju kosu u takvom obliku. Čak sam ponekad,onako čisto iz dosade uzela škare u ruke i igrala se sa vrhovima. Na kraju je to rezultiralo nejednakom duljinom kose,prilično vidljivom moram priznati.Neznam što mi je bilo u glavi,ali bila sam poprilično ravnodušna na sve to.

Situaciju su zapravo promijenile frendice koje su prije jednog izlaska odlučile dovesti moju kosu u red,koliko je to bilo moguće. Evo i slike kako je to izgledalo.


Nakon toga meni se gledište na njegu kosu okenulo za 360 stupnjeva. Vjerojatno mi se jako sviđao osjećaj glatke,meke i mirišljave kose koja je bila treturana svim i svačim. Prije mjesec ili dva sam čak popustila i otišla frizerki da malčice skrati moje vrhove i da kosi malo života. Ima toga još za ispričati i napisati,ali mislim da je i ovo donekle dobar uvod da se upoznate s mojoj kosom. A sada pogledajte koje proizvode trenutno koristim i moj dojam o njima.




Prvi je na redu šampon kojim sam jako zadovoljna. Koristim ga već nekoliko mjeseci,konstantno i još nije dosadio mojoj kosi. Namijenjen je jačanju kose i kosi koja je sklona ispadanju iako neznam koliko funkcionira u tu svrhu,nisam primjetila baš neke drastične promjene. Miris mi je jako privlačan,iako se baš i ne zadržava na kosi. Također dobila sam dojam da s njim rjeđe moram prati kosu,tj. zapravo duže ostaje čišta pa je perem svaki 2 ili 3 dan. To je meni super budući da ima šampona koji su mi znali dosta zamastiti kosu i trebala bi ju prati svaki dan. Možete ga naći u svakoj drogeriji,konkretno ja sam ga kupila u DM-u po cijeni od 20-ak kuna. Regenerator iz ove linije nemam,ali vjerujem da ću ga kupiti sljedeći put kad budem kupovala ovaj šampon jer se u protivnom neću sjetiti.



Maska nije iz iste linije kao i šampon,ali tako divnoooo miriši.Često je držim na kosi prije samog pranja,a nakon što isprerem šampon posluži kao regenerator. I bude mi tako mekana i mirišljava kosa. :D Stvarno vam ne treba puno,a jako sporo se troši iako ju koristim kod gotovo svakog pranja. Još k tome ovaj proizvod ulovila sam na popustu u Dm-u i platila ga kojih 28kn dok je regularna cijena 37,90 kn.


I posljednja,ali ne i najmanje bitna stvar je ovaj serum. Njega stavljam samo na vrhove za koje se vide da su oštećeni,on bi trebao samo prividno to ukloniti tj. naduponuti ih. Moram reći meni pomaže u tu svrhu na nekoliko sati,što je zadovoljavajuće. Kao i svi nabrojeni proizvodi predivnog je mirisa. Jedino mi se baš ne sviđa omjer cijene i količine koju dobijete. 15mL,što je zaista malo platit ćete 49,90.

To je moja trenutna postava proizvoda za njegu kose. Kao što možete vidjeti svi navedeni proizvodi su L'oreal i smatram da nekako dobro funkcioniraju na mojoj kosi.

Što Vi koristite za svoju kosu? Jeste li probali koji od ovih proizvoda i kakvim su se pokazali?

Broj komentara: 13:

  1. Kosa ti je predivna zaista, ja sam Loreal koristila u srednjoj školi dok sam se farbala u plavo (belo) i bio mi je super da mi održi kosu lepom i sjajnom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, ali vjeruj svakakva je na dnevnoj bazi :D Drago mi je da su i tebi L'oreal proizvodi odgovarali.

      Izbriši
  2. koristim vec 2 godine ovaj sampon i takav regenerator, meni je trenutno dobar, probala sam jos neke ali se uvijek vratila brzo njemu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će i meni ostati dobar neko vrijeme, nemam živaca neprestano tražiti nove :D

      Izbriši
  3. Prekrasna ti je kosa :) Ja sam baš danas išla u dm po novu masku. Koristila sam prvo onu rozu od Glissa sve dok ju nisu povukli iz prodaje..nju sam zamijenila s ljubičastom, al' kolko vidim ni nje više nema za kupiti -.-' a baš mi je dobra bila..ah nemam sreće..na kraju sam si uzela isto neku njihovu, više ni sama ne znam točno koju..znam samo da nemrem zamisliti pranje kose bez te maske..meni ona isto služi ko regenerator i otkad ju imam raščešljam se bez problema, a kosa je baš lijepo mekana i mirišljava :) Sad me baš zanima kakva je ova tvoja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Glissove maske još nisam probala, ali sam čula za jednu da je dosta dobra :D Neznam točno za koju, ali uglavnom na pozitivnom su glasu :) Meni je isti slučaj s ovom, služi kao regenerator i daje koji mekoću, sviđa mi se osjećaj neposredno nakon pranja :D

      Izbriši
  4. kosa ti sada uistinu izgleda lijepo i njegovano..morat ću probati tu masku :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Većinu vremena je upravo suprotno, ali hvala :D Probaj ako budeš u prilici, imaš moje preporuke!

      Izbriši
  5. Kosa ti stvarno izgleda odlicno.
    Probala sam isto Loreal proizvode ali na mojoj kosi i nije bilo bas nekog ucinka :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      Žao mi je što čujem, meni su zasad super i nadam se da će tako i ostati :D

      Izbriši
  6. Odgovori
    1. Hvalaa makar zna biti svakakva ponekad :D A boja se i meni baš sviđa :)

      Izbriši
  7. Kosa ti je divna! :)
    Ja patim na njegovanu kosu i sredstva za postizanje iste, pa tako da sam sve navedeno isprobala. Općenito volim Loreal, a još više njihove proizvode za njegu kose. Serum je odličan, samo se nekako brzo troši, ali dobra je stvar da su Lorealovi proizvodi često sniženi. Pogotovo uz moju dugu kosu! :)

    OdgovoriIzbriši